- łatwe
- do 60 min
- Dodał: dankar
Składniki:
• 4 żółtka
• 1 szklanka cukru
• 4 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżeczki żelatyny
• 2 szklanki śmietanki 36%
• 2 szklanki jagód
• Rurki, jagody, cytryna, listki mięty lub melisy do dekoracji
• 1 szklanka cukru
• 4 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżeczki żelatyny
• 2 szklanki śmietanki 36%
• 2 szklanki jagód
• Rurki, jagody, cytryna, listki mięty lub melisy do dekoracji
Sposób przygotowania:
Żółtka z cukrem ubij na parze na gęsty krem. Dalej ubijając dolej 4 łyżki soku z cytryny. Następnie dodaj 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody. Masę schłodź. Następnie wymieszaj z 2 szklankami ubitej na sztywno śmietanki. Podawaj z jagodami. Udekoruj rurką, jagodami, plasterkami cytryny, listkami mięty lub melisy.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.