Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 6

odwiedziny: 37      poprzedni | następny

» powrót

KREM CYTRYNOWY Z JAGODAMI

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 4 żółtka
• 1 szklanka cukru
• 4 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżeczki żelatyny
• 2 szklanki śmietanki 36%
• 2 szklanki jagód
• Rurki, jagody, cytryna, listki mięty lub melisy do dekoracji

Sposób przygotowania:

Żółtka z cukrem ubij na parze na gęsty krem. Dalej ubijając dolej 4 łyżki soku z cytryny. Następnie dodaj 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach wody. Masę schłodź. Następnie wymieszaj z 2 szklankami ubitej na sztywno śmietanki. Podawaj z jagodami. Udekoruj rurką, jagodami, plasterkami cytryny, listkami mięty lub melisy.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012