Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 0

odwiedziny: 3      poprzedni | następny

» powrót

Chłodnik z łososiem na białym barszczu.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 2 torebki białego barszczu
• 15 dag wędzonego łososia
• 200ml śmietany
• Cytryna
• ½ pęczka koperku
• Mały por
• 4 listki sałaty lodowej
• Sól, pieprz
• Gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

• Barszcz ugotuj według przepisu na opakowaniu i ostudź. • Do wystudzonego dodaj śmietanę, sałatę pokrojoną w paski, pora w pierścionki i 2/3 grubo posiekanego koperku. Dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Dołóż łososia pokrojonego w paski (trochę zostaw do dekoracji). Wstaw na 20 minut do lodówki. • Podawaj porcje ozdobione paseczkami łososia i gałązkami pozostałego koperku. Możesz też dodać po kilka cząstek jajka ugotowanego na twardo.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012