Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 12

odwiedziny: 12      poprzedni | następny

» powrót

Jajka w skorupkach z migdałami.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 4 jajka ugotowane na twardo
• Surowe jajko
• 5 dag płatków migdałowych
• Łyżka kremówki 30%
• Gałka muszkatołowa
• Sól, pieprz
• Masło do smażenia
• Posiekany pomidor
• Łyżka posiekanej bazylii
• Łyżeczka oliwy

Sposób przygotowania:

• Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, tak by jak najmniej uszkodzić skorupki. Wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj. • Połowę płatków migdałowych posiekaj i dodaj ze śmietaną oraz surowym jajkiem do jajek na twardo. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. • Nadziej skorupki i panieruj w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor. • Pomidor wymieszaj z bazylią, oliwa i szczyptą soli. Podawaj z jajkami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012