- łatwe
- do 60 min
- Dodał: zmodelewski
Składniki:
• 4 jajka ugotowane na twardo
• Surowe jajko
• 5 dag płatków migdałowych
• Łyżka kremówki 30%
• Gałka muszkatołowa
• Sól, pieprz
• Masło do smażenia
• Posiekany pomidor
• Łyżka posiekanej bazylii
• Łyżeczka oliwy
• Surowe jajko
• 5 dag płatków migdałowych
• Łyżka kremówki 30%
• Gałka muszkatołowa
• Sól, pieprz
• Masło do smażenia
• Posiekany pomidor
• Łyżka posiekanej bazylii
• Łyżeczka oliwy
Sposób przygotowania:
• Jajka na twardo przekrój na pół bardzo ostrym nożem, tak by jak najmniej uszkodzić skorupki. Wyjmij żółtko i białko. Ugnieć widelcem lub drobno posiekaj. • Połowę płatków migdałowych posiekaj i dodaj ze śmietaną oraz surowym jajkiem do jajek na twardo. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. • Nadziej skorupki i panieruj w pozostałych płatkach. Usmaż na maśle na złoty kolor. • Pomidor wymieszaj z bazylią, oliwa i szczyptą soli. Podawaj z jajkami.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.