Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 29

odwiedziny: 28      poprzedni | następny

» powrót

SZYNKA ZE SZPINAKIEM I FETĄ

  • średnie
  • powyżej 60 min

Składniki:

• ok. 1,5 kg szynki wieprzowej bez kości
• 1 opakowanie mrożonego szpinaku w liściach
• 1 cebula
• 3 ząbki czosnku
• 1 papryczka chilli
• 20 dag sera feta
• 1 jajko
• 2 łyżki startego parmezanu
• 3 łyżki bułki tartej
• gałka muszkatołowa, sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania:

Mięso oczyść, opłucz i osusz. Ostrym nożem natnij w szynce dość szeroką kieszeń. Natrzyj mięso z zewnątrz i od środka solą i pieprzem. Szpinak rozmroź i pozostaw na sicie do całkowitego osączenia. Ser feta pokrój w niewielką kostkę. Obierz, posiekaj cebulę i czosnek. Papryczkę chilli oczyść z nasion, pokrój w kosteczkę. Warzywa przesmaż na oleju. Fetę przełóż do miski, dodaj posiekany szpinak, przesmażone warzywa, jajko, bułkę tartą i parmezan. Masę wymieszaj, dopraw solą, pieprzem i gałką. 1/3 przygotowanego farszu odłóż. Resztą napełnij wyciętą kieszeń i zepnij wykałaczkami. Mięso ułóż w brytfannie, obłóż pozostałym szpinakiem i umieść całość w rękawie do pieczenia. Piecz ok. 1,5 godz. w 200oC.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012