- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: jadziam
Składniki:
• 2 ząbki czosnku
• 1/2 cebuli
• liść laurowy
• 4 ziarna ziela angielskiego
• 2 łyżeczki majeranku
• kilka ziaren czarnego pieprzu
• sól
Sposób przygotowania:
• Mięso umyć i włożyć do mocno osolonej wody (takiej w której, jajko będzie pływać) na 3-5 dni, i postawić w chłodnym miejscu. • Po tym czasie mięso opłukać, obwiązać mocno nicią lub włożyć do siatki, umieścić w garnku z wodą tak aby mięso było całe przykryte. • Dodać obrane i przekrojone na pół ząbki czosnku, cebulę, zagotować, zebrać pianę dodać 2 łyżeczki roztartego w dłoniach majeranku, ziele angielskie, pieprz i liść laurowy. Gotować na wolnym ogniu do miękkości (na każdy kilogram karkówki, powinna przypadać godzina gotowania). • Po ugotowaniu zdjąć z ognia i zostawić w wodzie na całą noc w zimnym miejscu. Po tym czasie wyjąć z wody, zdjąć nici. Można też posypać ją z wierzchu majerankiem.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.