Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 0

odwiedziny: 1      poprzedni | następny

» powrót

Sałatka warstwowa z jajkami.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 6 jajek
• 1 pęczek natki pietruszki
• ½ pęczka szczypiorku
• 2 garście rzeżuchy
• 200g szynki konserwowej
• Kilka listków sałaty
• 200g pomidorków koktajlowych
• 1 łyżka octu winnego
• 500g jogurtu naturalnego
• Cukier
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

• Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać, następnie wraz z pomidorkami pokroić w plastry. • Szynkę posiekać w cienkie paseczki. • Szczypiorek i natkę pietruszki drobno pokroić, po czym wymieszać z jogurtem i octem. Dodać połowę rzeżuchy. Sos doprawić solą, pieprzem i cukrem. • W misce ułożyć warstwy pomidorków, szynki, jajek i sosu. Wierzch ozdobić sałatą i pomidorkami, posypać resztą rzeżuchy.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012