Dariusz Barański
Mówi o sobie, że: "wychował się w kuchni". Ukończył francuską szkołę Le Cordon Bleu. Pracował między innymi w restauracjach: Greenhouse, Le Gavroche, Claridges, Sketch, Monopol Katowice.
Ceni i podziwia kuchnię francuską, za to m.in. że jest nieodłącznym elementem życia codziennego, że Francuzi doceniają jakość produktu, są przy tym subtelni i nie przesadzają z przetwarzaniem go.
Dariusz Barański dostrzega nieustające zmiany w sztuce kulinarnej. Im większą posiada wiedzę, tym więcej chce poznawać, odkrywać, uczyć się. W kuchni najbardziej lubi warzywa: zachwyca go ich trójwymiarowość i nieskończona ilość możliwości tworzenia z nich.
Jest spontaniczny. Mógłby z dnia na dzień wyjechać i pracować na przykład w mało znanej restauracji w Nicei. Marzy o wyjeździe do Berlina - uważa, że Niemcy są wybitnymi kucharzami, a przy tym zachowują umiar, tak w sposobie bycia jak i w podejściu do gotowania.
Obecnie swoje potrawy serwuje w warszawskiej restauracji Concept 13.