- łatwe
- do 60 min
- Dodał: krysia
Składniki:
Składniki:
• 1 kg młodego kabaczka
• 500 g zielonych jabłek
• 300 g ziemniaków
• 500 ml wywaru warzywnego
• 500 g jogurtu naturalnego
• Sok z ½ cytryny
• Szczypta cynamonu
• Kilka listków natki pietruszki
• Sól, pieprz
• 1 kg młodego kabaczka
• 500 g zielonych jabłek
• 300 g ziemniaków
• 500 ml wywaru warzywnego
• 500 g jogurtu naturalnego
• Sok z ½ cytryny
• Szczypta cynamonu
• Kilka listków natki pietruszki
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Kabaczka przekroić. Połowę zostawić, resztę pokroić w kostkę. Ziemniaki oraz jabłka obrać i pokroić w kostkę. • Do wywaru dodać ziemniaki i podgotować. Gdy zmiękną, wrzucić pokrojonego w kostkę kabaczka i jabłka. Gotować jeszcze około 10 minut. Zdjąć zupę z ognia, ostudzić i zmiksować. • Całość wymieszać z jogurtem naturalnym i sokiem z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i cynamonem. • Resztę kabaczka pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku. Schłodzić w zimnej wodzie. Chłodnik udekorować plasterkami kabaczka oraz natką pietruszki.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.