- łatwe
- do 60 min
- Dodał: krysia
Składniki:
Składniki:
• 3 długie ogórki
• 200g sera typu feta
• 1 cytryna
• Pęczek świeżej mięty
• Garść płatków migdałowych
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• Pieprz
• Starta gałka muszkatołowa
• 3 długie ogórki
• 200g sera typu feta
• 1 cytryna
• Pęczek świeżej mięty
• Garść płatków migdałowych
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• Pieprz
• Starta gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Ogórki obrać i zetrzeć na tarce, na dużych oczkach. • Ser feta pokroić na bardzo drobne kawałki lub rozdrobnić widelcem. • Dodać posiekaną miętę, oliwę i lekko zmiksować. • Jeśli zupa jest za słona, należy ją rozrzedzić jogurtem naturalnym. • Na koniec dodać płatki migdałowe (można je wcześniej trochę podprażyć na suchej patelni). • Wstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny. • Podawać schłodzone. Każda porcję zupy ozdobić gałązką świeżej mięty.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.