- łatwe
- do 60 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• 1 puszka ananasa
• 2 pomidory
• 8 plastrów wędzonego boczku
• po strąku czerwonej i żółtej papryki
• 1,5 łyżki masła
NA MARYNATĘ:
• 2 cytryny
• 2-3 pokruszone listki laurowe
• kilka łyżek płynnego miodu
• sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cytryny sparzyć, umyć, wycisnąć sok i wymieszać go z miodem i przyprawami. Osączone krążki ananasa oraz oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Pomidory umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Kiełbaski i boczek pokroić na kawałki. Włożyć warzywa, kiełbasę oraz boczek do marynaty na 30 minut. Wyjąć, marynatę zachować. Na wykałaczki nabijać kawałki kiełbasy, pomidorów, ananasa, boczku i papryki. Rozpuścić masło, posmarować szaszłyki, ułożyć na grillu i piec 15-20 minut, obracając i smarując marynatą.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.