Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 45

odwiedziny: 39      poprzedni | następny

» powrót

ANANASOWO-KIEŁBASIANE SZASZŁYKI

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 4 kiełbaski grillowe
• 1 puszka ananasa
• 2 pomidory
• 8 plastrów wędzonego boczku
• po strąku czerwonej i żółtej papryki
• 1,5 łyżki masła

NA MARYNATĘ:
• 2 cytryny
• 2-3 pokruszone listki laurowe
• kilka łyżek płynnego miodu
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cytryny sparzyć, umyć, wycisnąć sok i wymieszać go z miodem i przyprawami. Osączone krążki ananasa oraz oczyszczone papryki pokroić na kawałki. Pomidory umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Kiełbaski i boczek pokroić na kawałki. Włożyć warzywa, kiełbasę oraz boczek do marynaty na 30 minut. Wyjąć, marynatę zachować. Na wykałaczki nabijać kawałki kiełbasy, pomidorów, ananasa, boczku i papryki. Rozpuścić masło, posmarować szaszłyki, ułożyć na grillu i piec 15-20 minut, obracając i smarując marynatą.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012