- łatwe
- do 60 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• 2 łyżki musztardy ziarnistej
• 2 łyżki miodu
• sól, pieprz
• 2 cukinie
• 2 papryki czerwone
• 2 łyżki oliwy
• cytryna
• 1 ząbek czosnku
Sposób przygotowania:
Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową. Cukinie pokroić w paski i ułożyć na folii aluminiowej. Papryki pokroić w paski i ułożyć na cukiniach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować warzywa, grillować 10 minut. Podawać do gorących żeberek. Potrawę tą można również przygotować w piekarniku. Żeberka pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180oC. Warzywa wkładamy do piecyka w połowie pieczenia żeberek
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.