Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 106

odwiedziny: 74      poprzedni | następny

» powrót

MIODOWE ŻEBERKA Z WARZYWAMI

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 4 obgotowane żeberka wieprzowe
• 2 łyżki musztardy ziarnistej
• 2 łyżki miodu
• sól, pieprz
• 2 cukinie
• 2 papryki czerwone
• 2 łyżki oliwy
• cytryna
• 1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Musztardę utrzeć z miodem. Żeberka natrzeć solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut. Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową. Cukinie pokroić w paski i ułożyć na folii aluminiowej. Papryki pokroić w paski i ułożyć na cukiniach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cytrynę sparzyć, otrzeć ze skórki. Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem. Posmarować warzywa, grillować 10 minut. Podawać do gorących żeberek. Potrawę tą można również przygotować w piekarniku. Żeberka pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180oC. Warzywa wkładamy do piecyka w połowie pieczenia żeberek


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012