- łatwe
- do 60 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• ½ kg mięsa mielonego wieprzowego
• 1 czerstwa kajzerka
• 1 jajko
• ½ szklanki mleka
• 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, olej
NA FARSZ:
• 20 dag boczku
• 1 marchewka
• ½ cukinii
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• 1 cebula
• ½ pęczka natki
• 1 czerstwa kajzerka
• 1 jajko
• ½ szklanki mleka
• 1 łyżeczka przyprawy do wieprzowiny, sól, pieprz, olej
NA FARSZ:
• 20 dag boczku
• 1 marchewka
• ½ cukinii
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• 1 cebula
• ½ pęczka natki
Sposób przygotowania:
Kajzerkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, połączyć z mięsem i jajkiem. Dodać przyprawę do wieprzowiny, sól i pieprz. Całość wyrobić na jednolitą masę. Boczek, obraną marchewkę, cukinię i papryki pokroić w kostkę. Obraną z łupin cebulę i umytą natkę posiekać. Składniki farszu wymieszać, lekko obsmażyć na patelni na łyżce oleju. Z mięsa uformować kotlety, w każdym zrobić zagłębienie i napełnić je farszem. Kotlety układać na folii aluminiowej i zawinąć. Opiekać kotlety na grillu 20 minut.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.