Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 27

odwiedziny: 15      poprzedni | następny

» powrót

FASZEROWANA CZERWONA CEBULA

  • łatwe
  • do 30 min

Składniki:

• 4 czerwone cebule
• 20 dag fety
• 4 łyżki startego parmezanu
• 1 cytryna
• 3 łyżki jogurtu
• 5 gałązek tymianku
• 2 ząbki czosnku, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Cebule obrać, opłukać, przekroić na połówki. Połówki wydrążyć wyjmując kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ posiekać. Cytrynę umyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć na gładką pastę z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodać parmezan, posiekaną cebulę, skórkę z cytryny i listki tymianku. Farsz doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Wydrążone połówki cebul napełnić masą serową, ułożyć na tacce aluminiowej i piec około 15 minut.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012