- łatwe
- do 30 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• 4 czerwone cebule
• 20 dag fety
• 4 łyżki startego parmezanu
• 1 cytryna
• 3 łyżki jogurtu
• 5 gałązek tymianku
• 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
• 20 dag fety
• 4 łyżki startego parmezanu
• 1 cytryna
• 3 łyżki jogurtu
• 5 gałązek tymianku
• 2 ząbki czosnku, sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Cebule obrać, opłukać, przekroić na połówki. Połówki wydrążyć wyjmując kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ posiekać. Cytrynę umyć, otrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć na gładką pastę z jogurtem i sokiem z cytryny. Dodać parmezan, posiekaną cebulę, skórkę z cytryny i listki tymianku. Farsz doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pieprzem i solą. Wydrążone połówki cebul napełnić masą serową, ułożyć na tacce aluminiowej i piec około 15 minut.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.