Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Grillujemy

    • średnie
    • do 60 min

    Yakitori - czyli japońskie szaszłyki

    Autor: malares | Komentarzy: 0

    Przygotowamie marynaty: Do rondla wlewamy 100ml sosu sojowego,4 łyżki wody, 2 łyżki sake, 2 łyżki mirinu, 4 łyżi miodu wielokwiatowego, 1 łyżkę świeżego soku imbirowego oraz dodajemy 1 łyżkę cukru trzcinowego. Całość doprowadzamy...

    Punkty: 0

    • łatwe
    • do 30 min

    Naleśnik z Grillowanym Arbuzem

    Autor: szymon_berlowski | Komentarzy: 0

    WYKONANIE: PRZESIAĆ MĄKĘ, DODAĆ MLEKO, JAJKA, SÓL, SODĘ I 2 ŁYŻKI ROZTOPIONEGO MASŁA. ZMIKSOWAĆ I ODSTAWIĆ NA OKOŁO 30 MINUT. PRZED SAMYM SMAŻENIEM DODAĆ DO CIASTA WODĘ, OKOŁO 1/3 SZKLANKI (CIASTO NIE MOŻE BYĆ ZA GĘSTE, BO BĘDZIE SIĘ...

    Punkty: 6

    • łatwe
    • powyżej 60 min

    Warzywa opiekane

    Autor: janmega | Komentarzy: 0

    na desce do krojenia przekroić kapustę na pół. Podzielić każdą część na cztery, każdą zawierającą trochę głąba by trzymały się razem. Fenkuła przygotować w ten sam sposób co kapustę. Sparzyć kapustę i fenkuł we wrzącej wodzie przez 3...

    Punkty: 30

    • średnie
    • do 30 min

    Pianki marshmallow

    Autor: janmega | Komentarzy: 0

    Pokroić banany w kostkę w duże kawałki i moczyć w soku z cytryny, by zapobiec brązowieniu. Nabić kawałki bananów na przemian z piankami marshmallow na szpikulce do szaszłyków lub bambusowe patyczki, nabijając 2 kawałki pianki i 1...

    Punkty: 30

    • średnie
    • powyżej 60 min

    Marynowane steki z miecznika

    Autor: janmega | Komentarzy: 0

    W dużym naczyniu wymieszać dwie łyżki oliwy, skórkę i sok z cytryny, miód, sos sojowy, oregano, sól i sos Tabasco. Ułożyć w naczyniu płaty miecznika dbając, aby zostały całkowicie zanurzone w przygotowanej marynacie. Naczynie przykryć i...

    Punkty: 30

    • średnie
    • do 60 min

    Ryba z grilla z warzywami na sposób śródziemnomorski

    Autor: janmega | Komentarzy: 0

    Wymieszać estragon z 2 łyżkami oliwy z oliwek. Polać rybę i odstawić. Umieścić każdą główkę czosnku na kawałku folii aluminiowej, polać kilkoma kroplami oliwy i posypać połową natki pietruszki. Starannie zawinąć czosnek w folię....

    Punkty: 30

    • łatwe
    • do 30 min

    Chipsy paprykowe

    Autor: janmega | Komentarzy: 0

    Ostrym nożem pokroić ziemniaki na bardzo cienkie, niemal przezroczyste plasterki. Dokładnie odcedzić i wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić paprykę, stale mieszając, by papryka nie przypaliła...

    Punkty: 30

    • łatwe
    • do 60 min

    Grilowana papryka z cukinią

    Autor: dorota_guba | Komentarzy: 0

    Farsz do papryk: mielone mięsko podsmażamy na małej ilości oleju z drobna pokrojoną cebulką i pieczarkami, nastepnie gdy przestygnie mieszamy z ugotowanym ryżem, dodajemy drobno posiekany szczypiorek, przyprawiamy do smaku pieprzem,...

    Punkty: 2

    • łatwe
    • do 60 min

    Jabłka faszerowane kaszanką.

    Autor: plomien777 | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Jabłka umyj odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami. Skrop sokiem z cytryny i oprósz tymiankiem. • Kaszankę wyjmij z osłonki, rozgnieć widelcem. • Cebulę obierz i opłucz. Odkrój cztery plasterki, a...

    Punkty: 15

    • łatwe
    • do 60 min

    Szaszłyki z młodych ziemniaków.

    Autor: plomien777 | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Dokładnie wymieszaj keczup z sosem chi lii. Dopraw do smaku przeciśniętym czosnkiem, imbirem, ziołami, solą oraz pieprzem. • Ziemniaczki namocz na kilkanaście minut w zimnej wodzie. Oskrob i obgotuj przez 5 minut w...

    Punkty: 15

    • łatwe
    • do 60 min

    Szaszłyki z rybą.

    Autor: plomien777 | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Rybę pokrój w dużą kostkę. Skrop sokiem z cytryny, oprósz przyprawą do ryb. • Brokuł podziel na małe różyczki, gotuj około 5 minut w osolonej wodzie, osącz. • Paprykę pokrój w romby, a kromki pieczywa w kostkę. • Na...

    Punkty: 15

    • łatwe
    • do 60 min

    Dorsz z grilla w ziołach.

    Autor: plomien777 | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Dorsza opłukać i osuszyć. • Oprószyć solą i pieprzem. • Wysmarować oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem. Do środka ryby włożyć ząbek czosnku. • Przełożyć rybę do zamkniętego pojemnika i...

    Punkty: 15

    • łatwe
    • do 60 min

    Sałatka z grillowanym bakłażanem, oliwkami i serem fetą.

    Autor: plomien777 | Komentarzy: 0

    Przygotowanie: • Miodowy sos winegret: czosnek bardzo drobno posiekać, , rozetrzeć końcem noża, posypać delikatnie solą i przełożyć do miseczki. Dodać miód i razem rozetrzeć. Wlać sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać...

    Punkty: 15

    • łatwe
    • do 60 min

    PIECZARKI FASZEROWANE

    Autor: grzesio1403 | Komentarzy: 0

    PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki oczyścić, posypać solą i pieprzem, ogonki i paprykę pokroić w drobną kostkę, część papryki do dekoracji w paseczki. 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na małej ilości oleju. Jak się...

    Punkty: 27

    • łatwe
    • do 60 min

    KASZANKA GRILLOWANA Z PAPRYKĄ

    Autor: grzesio1403 | Komentarzy: 0

    WYKONANIE: 1. Cebulę obrać, pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić, pokroić w paseczki. Z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić w paseczki. 2. Kaszankę ponacinać w poprzek w kilku miejscach. W miejsce nacięć włożyć po części...

    Punkty: 18

    • łatwe
    • do 60 min

    KEBABCZETY Z GRILLA

    Autor: grzesio1403 | Komentarzy: 0

    WYKONANIE: 1. Cebulę i czosnek posiekaj. Wyrób z mięsem, miętą, miodem, przecierem i kolędrą, przypraw do smaku. 2. Z masy formuj na patyczkach podłużne kotlety, skrop je oliwą. 3. Piecz na grillu około 15 minut, co jakiś czas obracaj

    Punkty: 18

    • łatwe
    • do 60 min

    GRILLOWANE ROLADKI Z KURCZAKA

    Autor: grzesio1403 | Komentarzy: 0

    WYKONANIE: 1. Piersi przekrój na pół, lekko rozbij drewnianym tłuczkiem. 2. Mięso posyp pieprzem i rozmarynem. Ułóż ser, zwiń roladki a następnie owiń je boczkiem i skrop oliwą. 3. Piecz na grillu lub w piekarniku z funkcją...

    Punkty: 18

    • łatwe
    • do 60 min

    GRILLOWANE UDKA Z SEZAMEM

    Autor: grzesio1403 | Komentarzy: 0

    WYKONANIE: 1. Udka obierz ze skóry, mięso natnij w kilku miejscach, osól. 2. Jogurt wymieszaj z sokiem i skórką z cytryny oraz curry. Polej udka. 3. Udka ułóż na rozgrzanym ruszcie, piecz 15-20 minut. Posyp sezamem, piecz jeszcze...

    Punkty: 18

    • łatwe
    • do 60 min

    GRILOWANE PAŁKI KURCZAKA NADZIEWANE TWAROGIEM

    Autor: bogunia1503 | Komentarzy: 0

    1. Pałki umyj, osusz i natnij nożem. 2. Czosnek posiekaj, połącz z 3 łyżkami oliwy, solą i pieprzem. Natrzyj pałki. 3. Twaróg połącz z bułką tartą, natką i musztardą. Przypraw. Masą napełnij pałki, każdą owiń boczkiem. 4. Grilluj...

    Punkty: 106

    • łatwe
    • do 60 min

    SZASZŁYKI WIEPRZOWE Z WARZYWAMI

    Autor: bogunia1503 | Komentarzy: 0

    WYKONANIE: 1. Pieczarki umyć, osuszyć, duże pokroić na połówki. 2. Kiełbasę pokroić w grubą kostkę. 3. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę. 4. Cebulę obrać i pokroić na duże kawałki. Ogórka umyć i pokroić w...

    Punkty: 60

webstar 2012