Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 15

odwiedziny: 50      poprzedni | następny

» powrót

Dorsz z grilla w ziołach.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• Dorsz tusza (wypatroszony, bez głowy, ze skorą i ośćmi)
• Masło
• Tymianek
• Oregano
Marynata:
• Sól morska
• Świeżo zmielony czarny pieprz
• 2 ząbki czosnku (obrane i posiekane) + ząbek w całości
• 4 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
• 2 łyżki soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Dorsza opłukać i osuszyć. • Oprószyć solą i pieprzem. • Wysmarować oliwą z oliwek zmieszaną z sokiem z cytryny i posiekanym czosnkiem. Do środka ryby włożyć ząbek czosnku. • Przełożyć rybę do zamkniętego pojemnika i wstawić do lodówki na 2-3 godziny (wyjąć z lodówki na pół godziny przed grillowaniem). • Na folii aluminiowej ułożyć odrobinę masła, a na nie rybę wyjętą z marynaty. • Rybę posypać ziołami. • Wszystko szczelnie zawinąć w folię i piec na rozgrzanym grillu około 20 minut (masłem na spodzie). • Podawać ze świeżym pieczywem.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012