- łatwe
- do 60 min
- Dodał: zmodelewski
Składniki:
Składniki:
• 12 małych, młodych ziemniaków
• 12 cienkich plasterków boczku
• 12 pomidorków koktajlowych
• Kilkanaście listków szałwii
• Sól, pieprz
• 12 małych, młodych ziemniaków
• 12 cienkich plasterków boczku
• 12 pomidorków koktajlowych
• Kilkanaście listków szałwii
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, po czym obrać ze skórki. Każdy ziemniak owinąć w plasterek boczku. • Ziemniaki, pomidorki i listki szałwii nadziewać na patyczki. • Całość oprószyć solą i pieprzem. • Szaszłyki piec na grillu lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. • Podawać z sosem majonezowym lub jogurtowym.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.