Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 2

odwiedziny: 73      poprzedni | następny

» powrót

Grilowana papryka z cukinią

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

|Składniki:

4 duże czerwone papryki,
30 dkg mielonego wieprzowego mięska
1 torebeczka ugotowanego ryżu
1 duża cebula
15 dkg pieczarek
szczypiorek
15 dkg żółtego sera mozarella
sól, pieprz, czosnek granulowany
ziemniaki młode + koperek
cukinia duża

Sposób przygotowania:

Farsz do papryk: mielone mięsko podsmażamy na małej ilości oleju z drobna pokrojoną cebulką i pieczarkami, nastepnie gdy przestygnie mieszamy z ugotowanym ryżem, dodajemy drobno posiekany szczypiorek, przyprawiamy do smaku pieprzem, solą i czosnkiem . odcinamy wierzch papryk tak, by były z nich pokrywki. Napełniamy papryki farszem, posypujemy startym serem i przykrywamy kapelusikami. Młode ziemniaczki myjemy , nie obieramy, ale nacinamy wzdłuż i robimy wachlarzyk...smarujemy masełkiem, posypujemy czosnkiem i lekko koperkiem. Cukinię myjemy i kroimy na cienkie paseczki, przyprawiamy do smaku jak kto lubi. Ziemniaki i papryki oraz pokrojoną cukinię grilujemy (idealny smak) lub jak kto woli pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości papryki i ziemniaczków..oraz cukinii. Smacznego. Dorota Guba


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012