Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 15

odwiedziny: 45      poprzedni | następny

» powrót

Jabłka faszerowane kaszanką.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• 4 duże jabłka
• 15 dag kaszanki
• 1 czerwona cebula
• 2 korniszony
• 3-4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
• Majeranek
• Tymianek
• Mielona papryka
• Sok z cytryny
• Sol, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Jabłka umyj odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami. Skrop sokiem z cytryny i oprósz tymiankiem. • Kaszankę wyjmij z osłonki, rozgnieć widelcem. • Cebulę obierz i opłucz. Odkrój cztery plasterki, a resztę drobno posiekaj. Dodaj do kaszanki razem z pokrojonym w drobną kostkę korniszonami oraz ugotowaną kaszą gryczaną. Dopraw majerankiem, mieloną papryką, solą oraz pieprzem. • Wydrążone jabłka napełnij przygotowanym farszem z kaszanki. Każde przykryj plasterkiem cebuli i zawiń w folię aluminiową. Piecz około 30 minut (w piekarniku) lub grilluj około 15 minut.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012