- łatwe
- do 60 min
- Dodał: plomien777
Składniki:
• 4 duże jabłka
• 15 dag kaszanki
• 1 czerwona cebula
• 2 korniszony
• 3-4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
• Majeranek
• Tymianek
• Mielona papryka
• Sok z cytryny
• Sol, pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Jabłka umyj odetnij wierzchy i łyżeczką wydrąż miąższ z pestkami. Skrop sokiem z cytryny i oprósz tymiankiem. • Kaszankę wyjmij z osłonki, rozgnieć widelcem. • Cebulę obierz i opłucz. Odkrój cztery plasterki, a resztę drobno posiekaj. Dodaj do kaszanki razem z pokrojonym w drobną kostkę korniszonami oraz ugotowaną kaszą gryczaną. Dopraw majerankiem, mieloną papryką, solą oraz pieprzem. • Wydrążone jabłka napełnij przygotowanym farszem z kaszanki. Każde przykryj plasterkiem cebuli i zawiń w folię aluminiową. Piecz około 30 minut (w piekarniku) lub grilluj około 15 minut.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.