Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 15

odwiedziny: 51      poprzedni | następny

» powrót

Szaszłyki z młodych ziemniaków.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• 40 dag małych ziemniaków
• Po pół strąka czerwonej, żółtej i zielonej papryki
• 1 czerwona cebula
• 10 dag wędzonego boczku w cienkich plasterkach
Na glazurę:
• 5-6 łyżek keczupu
• 2-3 łyżki sosu chi lii
• 1-2 ząbki czosnku
• 1 łyżeczka startego imbiru
• Rozmaryn
• Tymianek
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Dokładnie wymieszaj keczup z sosem chi lii. Dopraw do smaku przeciśniętym czosnkiem, imbirem, ziołami, solą oraz pieprzem. • Ziemniaczki namocz na kilkanaście minut w zimnej wodzie. Oskrob i obgotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Jeszcze ciepłe polej połową glazury, wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. • Papryki umyj, pokrój w kwadraty. Cebulę obierz i pokrój w szersze piórka. Ziemniaczki zawiń w paseczki boczku. Na bambusowe patyki nabijaj ziemniaczki na przemian z cząstkami cebuli i papryki. Szaszłyki posmaruj pozostałą glazurą, ułóż na tackach do grillowania. • Piecz, kilkakrotnie obracając, nad rozżarzonymi węglami przez 15-20 minut.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012