- łatwe
- do 60 min
- Dodał: plomien777
Składniki:
• 40 dag małych ziemniaków
• Po pół strąka czerwonej, żółtej i zielonej papryki
• 1 czerwona cebula
• 10 dag wędzonego boczku w cienkich plasterkach
Na glazurę:
• 5-6 łyżek keczupu
• 2-3 łyżki sosu chi lii
• 1-2 ząbki czosnku
• 1 łyżeczka startego imbiru
• Rozmaryn
• Tymianek
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Przygotowanie: • Dokładnie wymieszaj keczup z sosem chi lii. Dopraw do smaku przeciśniętym czosnkiem, imbirem, ziołami, solą oraz pieprzem. • Ziemniaczki namocz na kilkanaście minut w zimnej wodzie. Oskrob i obgotuj przez 5 minut w osolonym wrzątku. Jeszcze ciepłe polej połową glazury, wymieszaj. Odstaw do ostudzenia. • Papryki umyj, pokrój w kwadraty. Cebulę obierz i pokrój w szersze piórka. Ziemniaczki zawiń w paseczki boczku. Na bambusowe patyki nabijaj ziemniaczki na przemian z cząstkami cebuli i papryki. Szaszłyki posmaruj pozostałą glazurą, ułóż na tackach do grillowania. • Piecz, kilkakrotnie obracając, nad rozżarzonymi węglami przez 15-20 minut.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.