- łatwe
- do 60 min
- Dodał: dankar
Składniki:
• 2 grube filety z dorsza
• 2 papryki żółta i czerwona
• Cukinia
• ½ cytryny
• Sok z cytryny
• 2 ząbki czosnku
• mieszanka świeżych lub suszonych ziół (np. zioła prowansalskie)
• 4 łyżki oleju
• Sól, pieprz
• 2 papryki żółta i czerwona
• Cukinia
• ½ cytryny
• Sok z cytryny
• 2 ząbki czosnku
• mieszanka świeżych lub suszonych ziół (np. zioła prowansalskie)
• 4 łyżki oleju
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Filety natrzeć roztartym czosnkiem wymieszanym z sokiem z cytryny. Pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Odstawić do lodówki na 15 minut. Cukinię pokroić w półplasterki. Papryki pokroić w szerokie paski a następnie w kwadraty. Cytrynę umyć, pokroić w plasterki a następnie na ćwiartki. Na patyczki nadziewać na przemian warzywa i kawałki dorsza, zaczynając od cytryny. Posmarować olejem, posypać ziołami, ułożyć na tackach i piec ok. 20 minut, często obracając i kropiąc olejem.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.