- łatwe
- do 60 min
- Dodał: dankar
Składniki:
• 4 plastry boczku
• czerwona, zielona i żółta papryka
• 4 cebule
• 10 dag pieczarek
• kilka liści laurowych
• olej
• pęczek estragonu
• 2 łyżki musztardy ziarnistej
• sól, pieprz
• czerwona, zielona i żółta papryka
• 4 cebule
• 10 dag pieczarek
• kilka liści laurowych
• olej
• pęczek estragonu
• 2 łyżki musztardy ziarnistej
• sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Papryki oczyścić pokroić na kawałki, obrane cebule na ćwiartki Ponadziewać na wykałaczki na przemian z pieczarkami i liśćmi laurowymi. Szaszłyki oprószyć solą i pieprzem, grillować 10 minut, często smarując olejem. Boczek umyć i osuszyć, grillować 10 minut z każdej strony. Posiekać listki estragonu, wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posmarować boczek. Grillować jeszcze 5 minut z każdej strony. Boczek podawać ze świeżą bagietką i szaszłyczkami.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.