Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 24

odwiedziny: 33      poprzedni | następny

» powrót

BOCZEK Z WARZYWNYMI SZASZŁYKAMI

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 4 plastry boczku
• czerwona, zielona i żółta papryka
• 4 cebule
• 10 dag pieczarek
• kilka liści laurowych
• olej
• pęczek estragonu
• 2 łyżki musztardy ziarnistej
• sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Papryki oczyścić pokroić na kawałki, obrane cebule na ćwiartki Ponadziewać na wykałaczki na przemian z pieczarkami i liśćmi laurowymi. Szaszłyki oprószyć solą i pieprzem, grillować 10 minut, często smarując olejem. Boczek umyć i osuszyć, grillować 10 minut z każdej strony. Posiekać listki estragonu, wymieszać z musztardą, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posmarować boczek. Grillować jeszcze 5 minut z każdej strony. Boczek podawać ze świeżą bagietką i szaszłyczkami.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012