- łatwe
- do 60 min
- Dodał: dankar
Składniki:
• ½ kg piersi kurczaka
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka zielona
• 1 papryka żółta
• 1 mała cukinia
• 2 małe czerwone cebule
• 3 łyżki przyprawy do kurczaka
• 20 dag cienkich plasterków wędzonego boczku
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka zielona
• 1 papryka żółta
• 1 mała cukinia
• 2 małe czerwone cebule
• 3 łyżki przyprawy do kurczaka
• 20 dag cienkich plasterków wędzonego boczku
Sposób przygotowania:
Papryki umyć, osuszyć i pokroić w większa kostkę. Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Mięso dokładnie pokryć przyprawą. Każdy plasterek cukinii i cebuli zawinąć w boczek. Na wykałaczki nakładać kolejno pokrojone warzywa i mięso (raz warzywa, raz mięso). Gotowe szaszłyki ułożyć na grillu i piec przez ok. 15 minut.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.