- łatwe
- do 60 min
- Dodał: dankar
Składniki:
• Po 8 łyżek sosu sojowego i oleju
• 4 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
• 1 cytryna
• 1 ząbek czosnku
• Po łyżeczce listków majeranku i tymianku
• sól, pieprz, suszone zioła prowansalskie, oliwa
PONADTO:
• 1 cukinia
• 2 cebule
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 20 dag pieczarek
• 1 bakłażan
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić na kotlety, lekko rozbić. Zalać marynatą z sosu sojowego, oleju, musztardy, roztartego czosnku, ziół, pieprzu i soli. Odstawić na 3 godziny. W czasie marynowania kotlety 2-3 razy obrócić. Wszystkie warzywa umyć. Paprykę pozbawić nasion. Cebule obrać. Cukinię i papryki pokroić w paseczki. Bakłażana w plasterki a cebule w piórka. Pieczarki oczyścić i pokroić na ćwiartki. Kostkę bulionu rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku, ostudzić dodać oliwę, sok z cytryny i sporo pieprzu. Kotlety wyjąć z marynaty, piec na tacce aluminiowej po 15 minut z każdej strony. Na oddzielnej tacce ułożyć warzywa i pieczarki, skropić olejem i posypać ziołami prowansalskimi i piec po 5 minut z każdej strony.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.