- łatwe
- do 60 min
- Dodał: grzesio1403
Składniki:
• 10 pieczarek
• 1 cebula
• 4 kaszanki
• ½ łyżeczki majeranku
• Łyżeczka koperku
• sól, pieprz
• po ½ kolorowej papryki
• olej
• zielenina do dekoracji
Sposób przygotowania:
PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki oczyścić, posypać solą i pieprzem, ogonki i paprykę pokroić w drobną kostkę, część papryki do dekoracji w paseczki. 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na małej ilości oleju. Jak się zeszkli dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki kaszankę i pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki. Wymieszać z majerankiem i pokrojonym koperkiem, i smażyć razem kilka minut, przyprawić do smaku. 3. Nadziewać pieczarki gotowym farszem, wierzchy udekorować paseczkami kolorowej papryki, owinąć w folię aluminiową i grillować około 35 minut. 4. Przed podaniem udekorować zieleniną.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.