Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 27

odwiedziny: 26      poprzedni | następny

» powrót

PIECZARKI FASZEROWANE

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

SKŁADNIKI:
• 10 pieczarek
• 1 cebula
• 4 kaszanki
• ½ łyżeczki majeranku
• Łyżeczka koperku
• sól, pieprz
• po ½ kolorowej papryki
• olej
• zielenina do dekoracji

Sposób przygotowania:

PRZYGOTOWANIE: 1. Pieczarki oczyścić, posypać solą i pieprzem, ogonki i paprykę pokroić w drobną kostkę, część papryki do dekoracji w paseczki. 2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na małej ilości oleju. Jak się zeszkli dodać obraną ze skórki i pokrojoną na kawałki kaszankę i pokrojoną w kostkę paprykę i pieczarki. Wymieszać z majerankiem i pokrojonym koperkiem, i smażyć razem kilka minut, przyprawić do smaku. 3. Nadziewać pieczarki gotowym farszem, wierzchy udekorować paseczkami kolorowej papryki, owinąć w folię aluminiową i grillować około 35 minut. 4. Przed podaniem udekorować zieleniną.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012