Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 24

odwiedziny: 16      poprzedni | następny

» powrót

GRILLOWANE ROLADKI Z KARKÓWKI Z WARZYWAMI

  • średnie
  • do 60 min

Składniki:

• 8 cienkich kotletów z karkówki
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• ½ cukinii
• 1 długi ziemniak ugotowany na półtwardo
• 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
• 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz, olej

Sposób przygotowania:

Kotlety rozbić przez folię, posypać solą, pieprzem i papryką. Odstawić na pół godziny. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paski. Cukinię i ziemniaka również pokroić w słupki. Tak pokrojone warzywa posypać przyprawą do ziemniaków. Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012