- średnie
- do 60 min
- Dodał: roman46
Składniki:
• 8 cienkich kotletów z karkówki
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• ½ cukinii
• 1 długi ziemniak ugotowany na półtwardo
• 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
• 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz, olej
• ½ papryki czerwonej
• ½ papryki żółtej
• ½ cukinii
• 1 długi ziemniak ugotowany na półtwardo
• 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków
• 1 łyżeczka łagodnej papryki, sól, pieprz, olej
Sposób przygotowania:
Kotlety rozbić przez folię, posypać solą, pieprzem i papryką. Odstawić na pół godziny. Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Papryki pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w paski. Cukinię i ziemniaka również pokroić w słupki. Tak pokrojone warzywa posypać przyprawą do ziemniaków. Na każdym kotlecie ułożyć porcję warzyw, skropić olejem, zwinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczką. Grillować z obu stron po 20 minut, smarując co pewien czas olejem.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.