- łatwe
- do 60 min
- Dodał: jadziap64
Składniki:
• 8 kotletów z karkówki
• 16 cienkich plasterków wędzonego boczku
• Warzywa ( papryka czerwona i żółta, cukinia cebula), kilka pieczarek
NA MARYNATĘ:
• ½ łyżeczki białego pieprzu
• ½ łyżeczki czarnego pieprzu
• 2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
• ½ łyżeczki tymianku
• 2 łyżki musztardy
• ½ łyżeczki soli
• ½ szklanki leju
• 16 cienkich plasterków wędzonego boczku
• Warzywa ( papryka czerwona i żółta, cukinia cebula), kilka pieczarek
NA MARYNATĘ:
• ½ łyżeczki białego pieprzu
• ½ łyżeczki czarnego pieprzu
• 2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
• ½ łyżeczki tymianku
• 2 łyżki musztardy
• ½ łyżeczki soli
• ½ szklanki leju
Sposób przygotowania:
Olej utrzeć z solą, dodać pozostałe składniki marynaty, posmarować kotlety, odstawić na 2 godziny. Na każdy kawałek mięsa położyć 2 plasterki boczku, przypiąć wykałaczką, następnie grillować pół godziny, przewracając mięso co kilka minut. Na tacce posmarowanej olejem ułożyć kawałki warzyw, grillować kilka minut. Gotowe warzywa nadziać na wykałaczki i powbijać w upieczone kotlety z boczkiem.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.