Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 27

odwiedziny: 14      poprzedni | następny

» powrót

KARKÓWKA Z BOCZKIEM WĘDZONYM

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 8 kotletów z karkówki
• 16 cienkich plasterków wędzonego boczku
• Warzywa ( papryka czerwona i żółta, cukinia cebula), kilka pieczarek

NA MARYNATĘ:
• ½ łyżeczki białego pieprzu
• ½ łyżeczki czarnego pieprzu
• 2 łyżeczki sproszkowanego czosnku
• ½ łyżeczki tymianku
• 2 łyżki musztardy
• ½ łyżeczki soli
• ½ szklanki leju

Sposób przygotowania:

Olej utrzeć z solą, dodać pozostałe składniki marynaty, posmarować kotlety, odstawić na 2 godziny. Na każdy kawałek mięsa położyć 2 plasterki boczku, przypiąć wykałaczką, następnie grillować pół godziny, przewracając mięso co kilka minut. Na tacce posmarowanej olejem ułożyć kawałki warzyw, grillować kilka minut. Gotowe warzywa nadziać na wykałaczki i powbijać w upieczone kotlety z boczkiem.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012