- łatwe
- do 60 min
- Dodał: jadziap64
Składniki:
• 4 łyżki oliwy
• łyżeczka octu balsamicznego
• 2 łyżki posiekanych ziół
• szczypta cukru
• 1/2 cytryny , sól, Vegeta
NA SAŁATKĘ:
• 1 bakłażan
• 1 papryka czerwona, zielona i żółta
• 1 cukinia
• 12 pieczarek
• 1 pomidor
• 1 cebula
• 1 opakowanie sera feta
Sposób przygotowania:
Oliwę wymieszaj z ziołami, octem i cukrem. Cukinię i bakłażana pokrój w plastry 1 cm, delikatnie posól i pozostaw na 30 minut. Następnie plastry wytrzyj i ułóż na rozgrzanym ruszcie posyp vegetą i skrop oliwą. Grilluj na rozgrzanym 10-15 minut. Pieczarki oczyść i wykręć trzonek oprósz vegetą. Grilluj na rozgrzanym ruszcie przez około 10 minut z obu stron. Papryki i pomidora pokrój na cząstki i grilluj ok. 10 minut. Cebule obierz, pokrój na plasterki i grilluj na rozgrzanym ruszcie. Warzywa przełóż do salaterki, polej sosem, posyp posiekanymi ziołami i pokruszoną fetą.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.