Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 0

odwiedziny: 3      poprzedni | następny

» powrót

CZEKOLADOWO-WANILIOWA BABKA SEROWA

  • łatwe
  • powyżej 60 min

Składniki:

MASA BIAŁA:
• 2 serki waniliowe po 20 dag
• Cukier waniliowy
• 2 łyżki żelatyny
MASA CIEMNA:
• 2 serki waniliowe po 20 dag
• 4 łyżki czekolady w proszku
• 2 łyżki żelatyny
PONADTO:
• Wiórki z tartej gorzkiej czekolady do dekoracji

Sposób przygotowania:

1. Na białą masę serową: żelatynę zalać ½ szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje, podgrzać, aby się rozpuściła. 2. Serki zmiksować z cukrem waniliowym, podczas ubijania dodać porcjami przestudzoną żelatynę. 3. Na ciemną masę też namoczyć żelatynę w ½ szklanki wody, a następnie podgrzać ją i rozpuścić. Serki zmiksować z czekoladą i dodać przestudzoną żelatynę. 4. Dość wysokie naczynie (może być miseczka) wyłożyć gazą i wyłożyć do niego obie masy. Odstawić do lodówki. 5. Stężały deser przykryć talerzykiem, odwrócić do góry dnem, zdjąć gazę i udekorować wiórkami czekoladowymi.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012