- łatwe
- powyżej 60 min
- Dodał: bogunia1503
Składniki:
• 2 serki waniliowe po 20 dag
• Cukier waniliowy
• 2 łyżki żelatyny
MASA CIEMNA:
• 2 serki waniliowe po 20 dag
• 4 łyżki czekolady w proszku
• 2 łyżki żelatyny
PONADTO:
• Wiórki z tartej gorzkiej czekolady do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. Na białą masę serową: żelatynę zalać ½ szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje, podgrzać, aby się rozpuściła. 2. Serki zmiksować z cukrem waniliowym, podczas ubijania dodać porcjami przestudzoną żelatynę. 3. Na ciemną masę też namoczyć żelatynę w ½ szklanki wody, a następnie podgrzać ją i rozpuścić. Serki zmiksować z czekoladą i dodać przestudzoną żelatynę. 4. Dość wysokie naczynie (może być miseczka) wyłożyć gazą i wyłożyć do niego obie masy. Odstawić do lodówki. 5. Stężały deser przykryć talerzykiem, odwrócić do góry dnem, zdjąć gazę i udekorować wiórkami czekoladowymi.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.