- łatwe
- do 60 min
- Dodał: bogunia1503
Składniki:
• 6 jajek ugotowanych na twardo
• Miękkie awokado
• Garść młodych liści szpinaku (lub 3 łyżki mrożonych liści)
• Łyżka śmietany 18 proc.
• Mały posiekany ząbek czosnku
• Mały posiekany ząbek czosnku
• Sok z cytryny
• Biały pieprz
• Sól
• Miękkie awokado
• Garść młodych liści szpinaku (lub 3 łyżki mrożonych liści)
• Łyżka śmietany 18 proc.
• Mały posiekany ząbek czosnku
• Mały posiekany ząbek czosnku
• Sok z cytryny
• Biały pieprz
• Sól
Sposób przygotowania:
1. Jajka na twardo obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka. Awokado umyj, osusz papierowym ręcznikiem, obierz, wyjmij pestkę, a miąższ pokrój w kostkę. 2. Listki szpinaku opłucz, lekko posiekaj. Żółtka zmiksuj ze śmietaną, awokado, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, białym pieprzem i solą. Masą nadziej połówki białek. Udekoruj listkami. Masę przygotuj tuż przed podaniem, gdyż szybko ciemnieje.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.