Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 0

odwiedziny: 1      poprzedni | następny

» powrót

JAJKA FASZEROWANE NA ZIELONO

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 6 jajek ugotowanych na twardo
• Miękkie awokado
• Garść młodych liści szpinaku (lub 3 łyżki mrożonych liści)
• Łyżka śmietany 18 proc.
• Mały posiekany ząbek czosnku
• Mały posiekany ząbek czosnku
• Sok z cytryny
• Biały pieprz
• Sól

Sposób przygotowania:

1. Jajka na twardo obierz i przekrój na pół. Wyjmij żółtka. Awokado umyj, osusz papierowym ręcznikiem, obierz, wyjmij pestkę, a miąższ pokrój w kostkę. 2. Listki szpinaku opłucz, lekko posiekaj. Żółtka zmiksuj ze śmietaną, awokado, szpinakiem i posiekanym czosnkiem. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, białym pieprzem i solą. Masą nadziej połówki białek. Udekoruj listkami. Masę przygotuj tuż przed podaniem, gdyż szybko ciemnieje.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012