- łatwe
- do 60 min
- Dodał: jadziap64
Składniki:
• 4 ugotowane jajka na twardo
FARSZ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM:
• 100 g wędzonego łososia
• 3 łyżki majonezu
• pieprz
• Koperek i cząstki cytryny do dekoracji
FARSZ ZIOŁOWY:
• 1 łyżka posiekanego koperku
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 3 łyżki majonezu
• Natka pietruszki do dekoracji
• Sól, pieprz
FARSZ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM:
• 100 g wędzonego łososia
• 3 łyżki majonezu
• pieprz
• Koperek i cząstki cytryny do dekoracji
FARSZ ZIOŁOWY:
• 1 łyżka posiekanego koperku
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 3 łyżki majonezu
• Natka pietruszki do dekoracji
• Sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Żółtka z każdych 2 jajek połóż oddzielnie. Przygotuj farsz z łososiem: łososia i żółtka drobno posiekaj. Dodaj majonez, dopraw pieprzem i wymieszaj. Nałóż je w cztery połówki jajek. Udekoruj koperkiem i cząstkami cytryny. Farsz ziołowy: żółtka drobno posiekaj, dodaj koperek, natkę i szczypiorek Dodaj majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Nałóż je w pozostałe połówki jajek. Udekoruj natką pietruszki.
Głosowanie zostało zakończone.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.