Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 11

odwiedziny: 9      poprzedni | następny

» powrót

JAJKA FASZEROWANE NA DWA SPOSOBY

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 4 ugotowane jajka na twardo

FARSZ Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM:
• 100 g wędzonego łososia
• 3 łyżki majonezu
• pieprz
• Koperek i cząstki cytryny do dekoracji

FARSZ ZIOŁOWY:
• 1 łyżka posiekanego koperku
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 3 łyżki majonezu
• Natka pietruszki do dekoracji
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i wyjmij żółtka. Żółtka z każdych 2 jajek połóż oddzielnie. Przygotuj farsz z łososiem: łososia i żółtka drobno posiekaj. Dodaj majonez, dopraw pieprzem i wymieszaj. Nałóż je w cztery połówki jajek. Udekoruj koperkiem i cząstkami cytryny. Farsz ziołowy: żółtka drobno posiekaj, dodaj koperek, natkę i szczypiorek Dodaj majonez, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Nałóż je w pozostałe połówki jajek. Udekoruj natką pietruszki.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012