Hanna Szymanderska
Od wielu lat pisze o kulinariach, zanim przyszła na to moda. Wydała kilkadziesiąt większych i mniejszych książek, sprzedanych łącznie w nakładzie blisko trzech milionów egzemplarzy! W jej dorobku znajdują się m.in. takie tytuły jak „Polska Wigilia“,“Polska Wielkanoc“, „Polska Kuchnia Myśliwska”, „Smakosz Warszawski”, „Co jadano w Soplicowie?”. Ostatnia jej książka nosi tytuł „Prawdziwa kuchnia polska“ Wydawnictwa REA.
Jej przepisy są bezpieczne dla tych, którzy unikają słodyczy! Hanna Szymanderska nie pisze bowiem o ciastach, bo każdy podawany przez siebie przepis sama wypróbowuje, a ciast nie jada.
Przepisy
-
- średnie
- powyżej 60 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej z wątróbką cielęcą
Autor: Hanna Szymanderska | Komentarzy: 0
Kaszę bardzo starannie przebrać. W rondlu mocno rozgrzać olej, wrzucić kaszę i mieszając prażyć na niewielkim ogniu aż ziarenka nasycą się tłuszczem, zalać wrzącym bulionem, wymieszać, trzymać na małym ogniu aż kasza wchłonie wodę,...