Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 106

odwiedziny: 81      poprzedni | następny

» powrót

Szaszłyki z ziemniaków i boczku.

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

Składniki:
• 12 małych, młodych ziemniaków
• 12 cienkich plasterków boczku
• 12 pomidorków koktajlowych
• Kilkanaście listków szałwii
• Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Przygotowanie: • Ziemniaki dobrze umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, po czym obrać ze skórki. Każdy ziemniak owinąć w plasterek boczku. • Ziemniaki, pomidorki i listki szałwii nadziewać na patyczki. • Całość oprószyć solą i pieprzem. • Szaszłyki piec na grillu lub w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. • Podawać z sosem majonezowym lub jogurtowym.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012