Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Biała fasola na kwaśno

  • łatwe
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: warzywa , inne,

Okazje: inne

Sposób przygotowania: gotowane , duszone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

400 g białej fasoli
100 g marchwi
100 g pietruszki
100 g selera
1 cebula
3 ząbki czosnku
4 liście laurowe
gałązka tymianku
1 mały ziemniak
20 g masła
pieprz mielony
sól
trochę octu winnego lub jabłkowego
1 duża cebula
olej do smażenia
4 jajka

Sposób przygotowania:

Opłukaną białą fasolę moczymy przez 24 godziny, następnie powoli gotujemy z oczyszczonymi i na większe kawałki pokrojonymi warzywami, listkiem laurowym i tymiankiem. Kiedy fasola jest prawie miękka, dodajemy starty ziemniak, który ma zagęścić potrawę i gotujemy co najmniej 5 minut. Na koniec dodajemy masło, doprawimy pieprzem, solą i octem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012