Przepisy: Kuchnie świata
Porwaniec z jagodami
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: smażone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
250 g miałkiej mąki
400 ml mleka
2 cukry waniliowe
2 szczypty cynamonu
50 g rodzynek
szczypta proszku do pieczenia
szczypta soli
100 g masła
50 g migdałów
8 łyżek cukru pudru
jagody
Sposób przygotowania:
Na rozpuszczone na patelni masło nalewamy poszczególne porcje, które posypujemy posiekanymi migdałami. Przy odwracaniu ciasto rwiemy, posypujemy cukrem i karmelizujemy.
Porwaniec podajemy z rozgniecionymi ciepłymi jagodami, posypany cukrem pudrem.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.