Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Punkty: 81

odwiedziny: 107      poprzedni | następny

» powrót

LEKKI DESER Z MALINAMI I MASCARPONE

  • łatwe
  • do 60 min

Składniki:

• 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
• 6 łyżek soku z cytryny
• 2 łyżeczki żelatyny
• 2 szklanki zmiksowanych malin
• 1 szklanka cukru
• 50 dag serka mascarpone
• maliny do dekoracji

Sposób przygotowania:

Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach soku z cytryny i zostawiamy na 3 minuty. W garnku doprowadzamy do wrzenia zmiksowane maliny z cukrem, jak tylko pojawią się bąbelki dodajemy żelatynę i gotujemy 1 minutę. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W misce łączymy serek z ostudzonymi malinami. Małą foremkę do ciasta wykładamy folią spożywczą. Na spód układamy biszkopty a następnie wlewamy masę serowo-malinową. Na wierzchu układamy maliny otworami do dołu. Całość wstawiamy do lodówki na ok. 2-3 godziny.


Głosowanie zostało zakończone.


Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.

webstar 2012