Przepisy: Kuchnie świata
Amaretti
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia włoska
Koszt przygotowania: średnie
Pora dania: podwieczorek
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: inne
Okazje: przyjęcie , Wielkanoc , Boże Narodzenie, urodziny, Sylwester,
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
50 g gorzkich migdałów bez skórki
200 g cukru
2 białka
cukier puder
mąka
masło
Sposób przygotowania:
Za pomocą rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą nasadką uformować z migdałowej masy kuleczki i ułożyć je na blasze posmarowanej masłem i obsypanej mąką. Posypać kuleczki cukrem pudrem, włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 170°C i piec przez około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika po raz drugi posypać ciasteczka cukrem pudrem i podawać.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.