Przepisy: Kuchnie świata
Bejlík z gęsich piersi
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: drogie
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,
Sposób przygotowania: duszone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
4 piersi gęsie (około 1200 g)
16 ząbków czosnku
120 g świeżego imbiru
100 g smalcu gęsiego
200 g cebuli
sól
wywar do podlewania
16 ząbków czosnku
120 g świeżego imbiru
100 g smalcu gęsiego
200 g cebuli
sól
wywar do podlewania
Sposób przygotowania:
Dzień wcześniej, w piersi gęsie należy powtykać kawałki czosnku i świeżego imbiru.
Na drugi dzień lekko podsmażamy pokrojoną cebulę i podlewamy wywarem.
Na niewielkiej ilości smalcu opiekamy piersi, kładziemy na cebulę z wywarem i w piekarniku dusimy do miękkości. Podczas duszenia podlewamy wywarem.
Na drugi dzień lekko podsmażamy pokrojoną cebulę i podlewamy wywarem.
Na niewielkiej ilości smalcu opiekamy piersi, kładziemy na cebulę z wywarem i w piekarniku dusimy do miękkości. Podczas duszenia podlewamy wywarem.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.