Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Bejlík z gęsich piersi

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: drogie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: duszone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

4 piersi gęsie (około 1200 g)
16 ząbków czosnku
120 g świeżego imbiru
100 g smalcu gęsiego
200 g cebuli
sól
wywar do podlewania

Sposób przygotowania:

Dzień wcześniej, w piersi gęsie należy powtykać kawałki czosnku i świeżego imbiru.
Na drugi dzień lekko podsmażamy pokrojoną cebulę i podlewamy wywarem.
Na niewielkiej ilości smalcu opiekamy piersi, kładziemy na cebulę z wywarem i w piekarniku dusimy do miękkości. Podczas duszenia podlewamy wywarem.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012