Przepisy: Kuchnie świata
Chili con carne
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia meksykańska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: inne
Sposób przygotowania: duszone
- Autor: wakacjetam
-
Składniki:
300ml. bulionu wołowego
puszka pomidorów
puszka czerwonej fasolki
2 średnie cebule
2 średnie marchewki
seler naciowy
łyżeczka słodkiej papryki
łyżeczka chili w proszku (+opcjonalnie dla tych co lubią ostrzej dodatkowe świeże ostre papryczki)
łyżeczka kuminu ( kmin rzymski)
łyżeczka kolendry
3 łyżki sosu Worcestershire
3 ząbki czosnku
sól do smaku
opcjonalnie cukier do smaku
Dodatkami do chili mogą być : ryż, ziemniaki w mundurkach, nachos, sałatka z awokado, frytki, tortilla....
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.