Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Cukinia z pieczarkami i jajkiem na ciepło

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia gruzińska

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 2 osoby

Dieta: wegetariańska, niskokaloryczna,

Głowne składniki: warzywa

Sposób przygotowania: gotowane


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 2)
     

Składniki:

cukinia 2 szt.
pieczarki 200 g
jajko 2 szt.
oliwa extra virgine 1 stołowa łyżka
sok z 1/2 cytryny
zioła prowansalskie
sól
pieprz

Sposób przygotowania:

Cukinie i pieczarki kroimy na średnie kawałki, gotujemy na parze przez 15-20 min.

Jajka gotujemy na pół-miękko.

Po ugotowaniu cukinie i pieczarki wykładamy do głębokiej misy, skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, dodajemy oliwę, sól, zioła prowansalskie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.

Przed podaniem - podgrzewamy, na wierzch wykładamy jajka pokrojone na pół, na sam koniec posypujemy świeżo zmielonym pieprzem

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012