Przepisy: Kuchnie świata
Cukinia z pieczarkami i jajkiem na ciepło
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia gruzińska
Pora dania: lunch, obiad, kolacja
Liczba osób: 2 osoby
Dieta: wegetariańska, niskokaloryczna,
Głowne składniki: warzywa
Sposób przygotowania: gotowane
- Autor: alina_leska
-
Składniki:
cukinia 2 szt.
pieczarki 200 g
jajko 2 szt.
oliwa extra virgine 1 stołowa łyżka
sok z 1/2 cytryny
zioła prowansalskie
sól
pieprz
pieczarki 200 g
jajko 2 szt.
oliwa extra virgine 1 stołowa łyżka
sok z 1/2 cytryny
zioła prowansalskie
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Cukinie i pieczarki kroimy na średnie kawałki, gotujemy na parze przez 15-20 min.
Jajka gotujemy na pół-miękko.
Po ugotowaniu cukinie i pieczarki wykładamy do głębokiej misy, skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, dodajemy oliwę, sól, zioła prowansalskie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Przed podaniem - podgrzewamy, na wierzch wykładamy jajka pokrojone na pół, na sam koniec posypujemy świeżo zmielonym pieprzem
Jajka gotujemy na pół-miękko.
Po ugotowaniu cukinie i pieczarki wykładamy do głębokiej misy, skrapiamy sokiem z 1/2 cytryny, dodajemy oliwę, sól, zioła prowansalskie. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Przed podaniem - podgrzewamy, na wierzch wykładamy jajka pokrojone na pół, na sam koniec posypujemy świeżo zmielonym pieprzem
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.