Przepisy: Kuchnie świata
Dip z pieczonych warzyw- Fit
- łatwe
- do 30 min
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: śniadanie, lunch, obiad, podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 i więcej
Dieta: niskokaloryczna
Głowne składniki: warzywa
Okazje: przyjęcie , piknik, inne,
Sposób przygotowania: bez gotowania , pieczone,
- Autor: emilia_lupa
-
Składniki:
- 1 mały bakłażan
- 1 mała papryka
- 2 ząbki czosnku
- 4 pomidorki koktajlowe
- ćwiartka cytryny
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 1/2 natki pietruszki
Sposób przygotowania:
2. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Warzywa mieszamy w foremce i pieczemy przez około 30 minut.
3. Zostawiamy warzywa, by wystygły. Pietruszkę siekamy i zostawiamy ją do dekoracji.
4. Warzywa blenderujemy, dodajemy pieprz i wyciskamy upieczoną cytrynę. Przekładamy wszystko do miseczki i posypujemy pietruszką.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.