Przepisy: Kuchnie świata
Knedle ziemniaczane ze skwarkami
- łatwe
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: tanie
Pora dania: lunch, obiad, podwieczorek, kolacja
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mąki, kasze , makarony
Okazje: inne
Sposób przygotowania: gotowane , smażone,
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
500 g kaszy manny
2 jajka
150 g zmielonych skwarków
3 bułki pokrojone w kostkę
2–3 łyżki mleka
olej
Sposób przygotowania:
Formujemy małe knedle, które gotujemy około 20 minut.
Zamiast skwarków możemy użyć jako nadzienia drobno posiekanego mięsa wędzonego lub mieloną, tłustawą kiełbasę. Na wierzch kładziemy podsmażoną cebulkę (obok można położyć kiszoną kapustę).
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.