Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Królik z omletem i kapustą czerwoną

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Dieta: wysokokaloryczna

Głowne składniki: mięso i podroby

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

4 szt. króliczych udek
0,5 kg surowych ziemniaków
1/2 główki czerwonej kapusty
2 jajka
400 g gotowanych ziemniaków
smalec
300 g masła
mieszanka ziół – pietruszka, szczypiorek
sól
kminek
pieprz
miód
ocet

Sposób przygotowania:

Umyte i posolone udka pieczemy na maśle z garścią ziół.

W tym czasie kroimy w paseczki kapustę, dodajemy soli i pieprzu, słodzimy miodem, doprawiamy octem i gotujemy.

Jako dodatek podajemy omlety – kostki ugotowanych ziemniaków opiekamy na tłuszczu, dodajmy kminek, roztrzepane jajko, sól i pieprz. Opiekamy, aby omlet był ciepły.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012