Przepisy: Kuchnie świata
Królik z omletem i kapustą czerwoną
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Dieta: wysokokaloryczna
Głowne składniki: mięso i podroby
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
4 szt. króliczych udek
0,5 kg surowych ziemniaków
1/2 główki czerwonej kapusty
2 jajka
400 g gotowanych ziemniaków
smalec
300 g masła
mieszanka ziół – pietruszka, szczypiorek
sól
kminek
pieprz
miód
ocet
0,5 kg surowych ziemniaków
1/2 główki czerwonej kapusty
2 jajka
400 g gotowanych ziemniaków
smalec
300 g masła
mieszanka ziół – pietruszka, szczypiorek
sól
kminek
pieprz
miód
ocet
Sposób przygotowania:
Umyte i posolone udka pieczemy na maśle z garścią ziół.
W tym czasie kroimy w paseczki kapustę, dodajemy soli i pieprzu, słodzimy miodem, doprawiamy octem i gotujemy.
Jako dodatek podajemy omlety – kostki ugotowanych ziemniaków opiekamy na tłuszczu, dodajmy kminek, roztrzepane jajko, sól i pieprz. Opiekamy, aby omlet był ciepły.
W tym czasie kroimy w paseczki kapustę, dodajemy soli i pieprzu, słodzimy miodem, doprawiamy octem i gotujemy.
Jako dodatek podajemy omlety – kostki ugotowanych ziemniaków opiekamy na tłuszczu, dodajmy kminek, roztrzepane jajko, sól i pieprz. Opiekamy, aby omlet był ciepły.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.