Mięso wołowe z majerankiem

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: inne

Sposób przygotowania: duszone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

600 g mięsa wołowego tylnego
1 mniejsza cebula
100 g masła
majeranek, sól
pieprz
wywar

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w plasterki i spieniamy na maśle.

Mięso wołowe kroimy w paseczki, posypujemy solą, pieprzem i dodajemy do cebuli. Podsmażamy krótko, przyprawiamy roztartym majerankiem, zalewamy wywarem i dusimy do miękkości.

Podajemy z tzw. rwakami - pieczonymi ziemniakami z mąką.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012