Przepisy: Kuchnie świata
Mięso wołowe z majerankiem
- średnie
- powyżej 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: inne
Sposób przygotowania: duszone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
600 g mięsa wołowego tylnego
1 mniejsza cebula
100 g masła
majeranek, sól
pieprz
wywar
1 mniejsza cebula
100 g masła
majeranek, sól
pieprz
wywar
Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w plasterki i spieniamy na maśle.
Mięso wołowe kroimy w paseczki, posypujemy solą, pieprzem i dodajemy do cebuli. Podsmażamy krótko, przyprawiamy roztartym majerankiem, zalewamy wywarem i dusimy do miękkości.
Podajemy z tzw. rwakami - pieczonymi ziemniakami z mąką.
Mięso wołowe kroimy w paseczki, posypujemy solą, pieprzem i dodajemy do cebuli. Podsmażamy krótko, przyprawiamy roztartym majerankiem, zalewamy wywarem i dusimy do miękkości.
Podajemy z tzw. rwakami - pieczonymi ziemniakami z mąką.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.