Przepisy: Kuchnie świata
Pieczone jabłka cioteczki
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: owoce
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
4 średnie, dojrzałe jabłka
4 łyżeczki borówek z kompotu
20-30 g orzechów włoskich
30-40 g czekolady
1-2 łyżki masła
bita śmietana
cukier puder
4 łyżeczki borówek z kompotu
20-30 g orzechów włoskich
30-40 g czekolady
1-2 łyżki masła
bita śmietana
cukier puder
Sposób przygotowania:
Z jabłek usuniemy gniazda. Otwory napełnimy tartą czekoladą zmieszaną z orzechami i borówkami.
Następnie jabłka przełożymy do małego rondelka, dodamy masło i niewielką ilość wody, wstawimy do piekarnika i pieczemy do miękkości.
Upieczone jabłka udekorujemy na talerzach ubitą na sztywno, słodką śmietaną.
Następnie jabłka przełożymy do małego rondelka, dodamy masło i niewielką ilość wody, wstawimy do piekarnika i pieczemy do miękkości.
Upieczone jabłka udekorujemy na talerzach ubitą na sztywno, słodką śmietaną.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.