Przepisy: Kuchnie świata
Pieczone jabłka z cukrem cynamonowym w polewie waniliowej
- łatwe
- do 30 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: tanie
Liczba osób: 4 osoby
Głowne składniki: owoce
Sposób przygotowania: pieczone
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
4 szt. (25 g) Frigale (Nowaco)
4 jabłka
20 g cukru cynamonowego
100 g Creme Fraiche (gęsta kwaśna śmietana)
10 g mięty
4 szt. miechunki (tzw. czereśnia żydowska)
200 ml polewy waniliowej (gotowej)
10 g cukru pudru
4 jabłka
20 g cukru cynamonowego
100 g Creme Fraiche (gęsta kwaśna śmietana)
10 g mięty
4 szt. miechunki (tzw. czereśnia żydowska)
200 ml polewy waniliowej (gotowej)
10 g cukru pudru
Sposób przygotowania:
Jabłka obieramy i kroimy na spore kawałki. Mieszamy ze śmietaną i cukrem cynamonowym. Masą napełnimy Frigale i zapiekamy. Przed podawaniem zdobimy miechunką i miętą, posypujemy cukrem pudrem i polewamy polewą waniliową.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.