Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Piersi kacze po szumawsku

  • średnie
  • powyżej 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: drogie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: przyjęcie , urodziny, inne,

Sposób przygotowania: duszone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

4 szt. piersi kaczych
120 g owoców suszonych
40 g łuskanych orzechów
100 ml wina deserowego wywar lub woda do podlewania
1 łyżka oleju
sól
mieszanka suszonych ziół

Sposób przygotowania:

Owoce suszone kroimy i kropimy winem. Siekamy orzechy. Każdy kawałek mięsa nadcinamy długim ostrym nożem, tak aby powstała kieszeń, którą napełnimy wymoczonymi owocami i orzechami.

Piersi spinamy wykałaczkami, solimy, przyprawiamy suszonymi ziołami i na oleju opiekamy. Następnie dolewamy trochę wywaru lub wody i powoli dusimy do miękkości.

Dodatki:

ziemniaki purée, gotowane ziemniaki, ryż duszony, kompot z borówek

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012