Pulchny omlet

  • łatwe
  • do 30 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: tanie

Pora dania: śniadanie, podwieczorek

Liczba osób: 2 osoby

Głowne składniki: nabiał

Okazje: inne

Sposób przygotowania: pieczone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

2 jajka
1 łyżeczka mąki
konfitury
cukier do posypania

Sposób przygotowania:

Z białek ubijamy gęstą pianę. Dodajemy żółtka, mąkę i mieszamy. Ciasto wlewamy na małą patelnię z rozpuszczonym masłem i wkładamy na około 5 minut do piekarnika. Omletu nie obracamy, pieczemy krótko. Po wyjęciu z piekarnika smarujemy konfiturami, zginamy na pół, cukrzymy i podajemy.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012