Przepisy: Kuchnie świata
Risotto jaglane z kurczakiem
- średnie
- do 60 min
Jaka?: Kuchnia czeska
Koszt przygotowania: średnie
Liczba osób: 4 i więcej
Głowne składniki: mięso i podroby
Okazje: inne
Sposób przygotowania: smażone, duszone,
- Autor: SuperKuchnia
-
Składniki:
400 g kaszy jaglanej
400 g piersi z kurczaka
500 g czerwonej kapusty
1 cebula
500 g kapusty włoskiej
olej
sól
pieprz
majeranek
natka pietruszki
czosnek
400 g piersi z kurczaka
500 g czerwonej kapusty
1 cebula
500 g kapusty włoskiej
olej
sól
pieprz
majeranek
natka pietruszki
czosnek
Sposób przygotowania:
Na oleju podsmażamy cebulkę, dodajemy kaszę jaglaną i prażymy. Zalewamy gorącą wodą, solimy i dusimy do miękkości.
Na oleju podsmażamy mięso z kurczaka, dodajemy kapustę czerwoną i włoską, podlewamy trochę wodą, solimy i dusimy, aż woda wyparuje. Na koniec dodajemy kaszę, doprawiamy czosnkiem, majerankiem, pieprzem i posiekaną pietruszką.
Na oleju podsmażamy mięso z kurczaka, dodajemy kapustę czerwoną i włoską, podlewamy trochę wodą, solimy i dusimy, aż woda wyparuje. Na koniec dodajemy kaszę, doprawiamy czosnkiem, majerankiem, pieprzem i posiekaną pietruszką.
Komentarze
Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.