Risotto jaglane z kurczakiem

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 i więcej

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: inne

Sposób przygotowania: smażone, duszone,


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

400 g kaszy jaglanej
400 g piersi z kurczaka
500 g czerwonej kapusty
1 cebula
500 g kapusty włoskiej
olej
sól
pieprz
majeranek
natka pietruszki
czosnek

Sposób przygotowania:

Na oleju podsmażamy cebulkę, dodajemy kaszę jaglaną i prażymy. Zalewamy gorącą wodą, solimy i dusimy do miękkości.

Na oleju podsmażamy mięso z kurczaka, dodajemy kapustę czerwoną i włoską, podlewamy trochę wodą, solimy i dusimy, aż woda wyparuje. Na koniec dodajemy kaszę, doprawiamy czosnkiem, majerankiem, pieprzem i posiekaną pietruszką.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012