Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o polityce cookies i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Nowe zasady wchodzące w życie 25 maja 2018. (więcej)

Sałatka z piersi kaczki i dyni

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: lunch, obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: przyjęcie , urodziny,

Sposób przygotowania: smażone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

2 piersi kaczki
200 g dyni
sałata sezonowa
sól i pieprz

sos vinaigrette:

200 ml oliwy z oliwek extra vergine
1 łyżka mocnej musztardy
3 łyżki octu balsamicznego

Sposób przygotowania:

Piersi z kaczki smażyć na mocnym ogniu przez 15 minut,
skórą do dołu. Posypać solą i pieprzem.

W tym czasie w miseczce wymieszać musztardę z octem i dolewać stopniowo oliwę, ubijać jak na majonez.

Obrać dynię ze skóry, pokroić ją w kostkę, posolić i zapiec
w piekarniku w temperaturze 200°C przez 5 minut.

Wymyć sałatę, osuszyć ją delikatnie i rozłożyć na talerzach.
Położyć na niej piersi z kaczki, pokrojone w cienkie plastry, posypać dynią i przyprawić wcześniej przygotowanym sosem vinaigrette z musztardą.

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012