Smażone flaki

  • średnie
  • do 60 min

Jaka?: Kuchnia czeska

Koszt przygotowania: średnie

Pora dania: obiad, kolacja

Liczba osób: 4 osoby

Głowne składniki: mięso i podroby

Okazje: inne

Sposób przygotowania: smażone


  • Autor:
  • Ocena:
    (głosy: 0)
     

Składniki:

600 g gotowanych flaków
10 g soli
1 g pieprzu
20 g czosnku
250 g oleju do smażenia
200 g bułki tartej
2 jajka
50 g mleka
80 g średnio mielonej mąki (np. krupczatki)

Sposób przygotowania:

Ugotowane flaki posypujemy pieprzem, solimy, nacieramy czosnkiem i obtaczamy, tak jak kotlety. Smażymy w gorącym oleju na złoty kolor. Przed podaniem możemy udekorować chipsami czosnkowymi.

Dodatki:

Sałatka ziemniaczana, gotowane ziemniaki, ziemniaki purée

Oceń:
Dziękujemy!
poleć znajomemu drukuj zgłoś naruszenie

Komentarze

Nikt nie dodał jeszcze komentarza.

Jeśli chcesz dodać komentarz musisz się zalogować.


Dodaj nowy przepis
webstar 2012